En flot poleret båd er en fryd for øjet og giver båden et langt liv. Men hvordan polerer man egentlig sin båd? I denne guide vil vi give dig en trin-for-trin vejledning til, hvordan du får din båd til at skinne.

Udstyr

Før du går i gang med at polere din båd, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr. Du skal bruge følgende:

  • Bådshampoo
  • Ferskvand
  • Mikrofiberklude
  • Polermaskine (valgfrit)
  • Polerpasta fra 3m
  • Bådvoks
  • En forstøver med vand

Forberedelse

Det første, du skal gøre, er at vaske din båd grundigt med bådshampoo og ferskvand. Dette vil fjerne al skidt, salt og andet snavs, der kan forhindre polermidlet i at trænge ind i overfladen.

Polering

Når din båd er ren, er det tid til at polere. Du kan enten polere manuelt eller med en polermaskine.

Manual polering

Hvis du polerer manuelt, skal du bruge en blød svamp eller klud til at påføre polerpastaen. Start med at påføre et tyndt lag polerpasta på et lille område af skroget. Brug derefter en cirkulær bevægelse til at polere området indtil det er blankt. Fortsæt med at polere hele skroget, indtil det er helt blankt.

Maskine polering

Hvis du polerer med en polermaskine, skal du bruge en polerskive, der er beregnet til bådpolering. Start med at påføre et tyndt lag polerpasta på polerskiven. Tænd derefter for polermaskine og indstil hastigheden til mellemhøj. Brug derefter en cirkulær bevægelse til at polere området indtil det er blankt. Fortsæt med at polere hele skroget, indtil det er helt blankt.

Voksning

Når du er færdig med at polere, skal du vokse din båd. Bådvoks beskytter overfladen mod UV-stråler, saltvand og andre miljømæssige faktorer.

Til at vokse din båd skal du bruge en blød svamp eller klud. Start med at påføre et tyndt lag voks på et lille område af skroget. Brug derefter en cirkulær bevægelse til at fordele voksen indtil den er jævnt fordelt. Fortsæt med at vokse hele skroget, indtil hele overfladen er dækket.